čtvrtek 23. února 2012

Proč Češi nepoužívají Twitter?

Na webu mediar.cz jsem narazil na zajímavý článek. Píše se v něm, že zatímco na Facebooku už jsou asi 3 miliony Čechů, Twitter využívá pouze něco kolem 80 tisíc obyvatel naší země. Navíc většina tuzemských "tvítálistů" jsou zřejmě odborníci na IT, techničtí pisálci, novináři, mediální nadšenci a geekové.

Na českém Twitteru (je-li možné na internetu rozlišovat podle národů) chybí výrazné osobnosti, celebrity a zástupci zábavního průmyslu.

Jako první a zatím jedni z mála se Twitter naučili používat Václav Moravec, kterého široká veřejnost zná jako "toho chlápka, co jim každou neděli u oběda kazí chuť řečmi s politiky" a částečně snad ještě třinecká kapela Charlie Straight.

Myslím, že by počet Čechů na Twitteru výrazně vzrostl, kdyby si na něm pravý účet založil např. Vojta Dyk, Zdeněk Pohlreich, Václav Klaus. Za předpokladu, že by zpěváci, režiséři a herci skutečně tvítovali a nesdíleli jenom odkazy na svoje weby, mohla by i sociální síť s ptáčkem značně ožít.

Když nad tím tak přemýšlím, pes je možná zakopán v tom, že České kultuře chybí osobnosti i mimo Twitter.

Druhým (snáze překonatelným) problémem je, že Twitter není v češtině a mnoho našinců anglicky vůbec neumí, nebo se jim nechce nad významem funkcí přemýšlet v cizí řeči.

A třetí potíž tkví v tom, že spousta lidí má Twitter za podobný žrout času, jako je Facebook. Ve skutečnosti mě Twitter zbavil závislosti na FB a sám tolik času nezabere, neboť je omezen na základní funkce - stručné štěbetání.

Takže se jednou doufám uvidíme na Twitteru!

Žádné komentáře:

Okomentovat

... a tak jste pravili vy!