pátek 13. dubna 2012

5 popkulturních mýtů a jejich zboření

1. Herečce Shirley Eaton při natáčení bondovského filmu Goldfinger hrozilo smrtelné nebezpečí při natáčení slavné scény, kdy je potřená zlatou barvou. Je to nesmysl, který byl populární v 60. letech, kdy lidé věřili, že lidské tělo dýchá kůži. Věřili tomu dokonce i filmaři, proto herečce nechali kousek kůže nepokrytý.








2. "Zaoblená" zpěvačka Mama Cass z The Mamas And The Papas zemřela kvůli zadušení šunkovým sendvičem. I přes důkladnou pitvu se tento mýtus rozšířil, snad aby parazitoval na zpěvaččině prostorově výrazném zjevu. Skutečný důvod smrti však má s její obezitou taky co dočinění - Mama Cass zemřela na infarkt v pouhých 33 letech.





3. V jedné scéně v Čaroději ze Země Oz střihač omylem ponechal záběr, jak se v pozadí jeden z liliputánských herců oběsil na větvi. Jistá zvláštní scéna ve filmu skutečně zůstala, ale odborníci (ano, zřejmě už existují i odborníci na tohle) zjistili, že jde pouze o ptáka, který roztahuje křídla.

4. Walt Disney ve skutečnosti nezemřel, nýbrž nechal své tělo zamrazit pomocí kryogenetické metody, aby se mohl probudit za spoustu let a vidět, jaký měly jeho filmy dopad na svět. Tomuhle snad i v 60. letech mohli věřit jenom ti lidi, co věřili, že Elvise unesli mimozemšťani. Otec Mickey Mouse byl ve skutečnosti zpopelněn a pohřben. Každopádně kdyby to byla pravda a Walt Disney se probudil k životu, doufám, že si v televizi nenaladí Disney Channel. Jeden díl Hanny Montany a ani kryogenetika by ho neuchránila od infarktu.

5. V jedné scéně ve filmu Tři muži a nemluvně je za záclonou vidět duch chlapce, který na place zemřel. Tato legenda je rozšířená dodnes, ačkoliv v ateliéru nikdo neumřel. Ve skutečnosti se jedná pouze o kartonovou postavu, jako stojí například v kinech.

Žádné komentáře:

Okomentovat

... a tak jste pravili vy!