neděle 8. dubna 2012

Barevné kalhoty

Zdá se, že letošní jaro a léto bude ve znamení barev. Na výrazná trička už jsme si všichni zvykli, i přes křiklavé boty jsem se už přenesl, další v řadě jsou kalhoty.

V Česku má na rozšíření této módy zásluhu Albert Černý, zpěvák kapely Charlie Straight, který se stal jakousi mladistvou módní ikonou. Stačilo, aby se na obalu desky objevil v červených kalhotách a jejich prodej se zvýšil o 100 procent. Červené, bleděmodré, tyrkysové, zelené a fialové kalhoty se staly jeho trademarkem.

Jo, na někom to vypadá celkem dobře, ale já bych se v červených kalhotách cítil asi jako toreador, který se snaží vyprovokovat pozornost okolí. Červená prostě není moje. Ale nějaké bleděmodré, zelené či jiný studený odstín bych si možná byl ochoten pořídit. Třeba takové nějaké světle modré, jako má pán na obrázku vedle to sako. Takové by se mi celkem i líbily.

Je samozřejmě taky důležité, jak výrazné kalhoty nosíte. Jestliže už bych poutal pozornost spodní polovinou těla, na rozdíl od pánů na obrázcích bych vrchní část zachoval co možná nejjednodušší a nejstřídmější - bílé tričko nebo košile, šedé sako, černý svetr - kombinujte dle libosti. Vlastně to není zas tak špatný nápad, ještě o tom popřemýšlím a třeba si veselé kalhoty vyzkouším, až budu obměňovat jarní a letní šatník.

A nebo se možná poohlédnu po uhlově černých kalhotách - ty taky poutají pozornost, ale důstojně a bez povyku.

1 komentář:

  1. Tmavé rifle a košile, ostatní je pro mě moc volnomyšlenkářské :)

    OdpovědětVymazat

... a tak jste pravili vy!