čtvrtek 10. května 2012

Forbidden (Juicy) Fruit

Už z Bible víme, že zakázané a nedostupné ovoce je nejlákavější. To vysvětluje mou současnou nepřekonatelnou chuť na žvýkačky Juicy Fruit od Wrigley. Když jsem byl malý, pořád na ni běžely reklamy v televizi a já ji měl jenom párkrát (ale tu chuť si trochu pamatuju). Vůbec mě tehdy nenapadlo, že by se k nám přestala dovážet. 
Juicy Fruit: Takhle si je pamatuju z dětství 

Jenže stejně jako jeden čas arašídové bonbony M&M's, i žvejkačka Juicy Fruit momentálně není k dostání v obchodech a ten, koho popadne chuť na tu svěží ovocnou chuť, musí hledat na internetu v podpultovém prodeji, nebo jet do zahraničí. Jako za komunistů.

"Výrobek momentálně neprodáváme, ani prodej v nejbližší době neplánujeme," vyjádřila se ke skandální absenci žlutých žvýkaček na pultech obchodů Veronika Kubíčková z oddělení péče o zákazníky. Společnost Wrigley se podle ní omlouvá a děkuje za pochopení.
Já to ale nechápu - to se Juicy Fruit skutečně tak špatně prodávaly? Musím zase stejně jako v případě M&M's (to, že si je dnes můžete koupit kdekoliv, je moje zásluha - jedno léto jsem psal mejly kde se dalo a obcházel jsem obchoďáky a cukrárny, zda tyto bonbóny mají) vytvářet poptávku? Jak jinak se vyhnout nekřesťanským cenám v hlubinách internetu, kde se k ceně navíc ještě musí přičíst poštovné?

Ne! Vyzývám k hnutí za návrat žvýkaček Juicy Fruit na pulty českých obchodů! Posílejte mejly do Wrigley, klidně i do amerického ústředí - ať vědí, jakými nedostatky trpí jejich česká pobočka - a do obchoďáků jako je Tesco, Albert, Billa, Kaufland, Interspar...

A do té doby prosím někoho, kdo plánuje v nejbližší době výlet do Německa, země zaslíbené všem gurmánům, aby mi jeden balíček koupil.
Spearmint, DoubleMint a Juicy Fruit (částečně i Big Red)
- plátkové žvejky mého mládí

1 komentář:

  1. Toť, zlatý komunisti. Pamatuju kolotoče, maringotky a ruční kulečník, který zaplatila mamka, vždy nějaké koule spadly do děr, a pán se mě pak zeptal: "Chceš opičku, nebo míček?" (Ten míček byl zmačkaný alobal ovázaný gumičkou, i to mělo své kouzlo)..., no a já řekl: "Žvejkačku". A dostal jsem dvě, jednu dobrou a druhou ještě lepší. Ne ty Orbit pálivé srágory, ale pořádnou, ovocnou chuť. Dnešní omladina už nezná dobroty minulé doby. Maringotky na poutích bývaly narvané zbožím a kvalitním, že oči nevěděly, na co se dříve dívat! A dnes? Samé papírové růže z přihlouplého krepáku, plyšové nesmysly a nic...
    Wrigley!!!!!!!!!!

    OdpovědětVymazat

... a tak jste pravili vy!