pátek 27. července 2012

Pan Am - "Zoufalé manželky" na cestách

S půlročním zpožděním jsem se dostal k americkému seriálu Pan Am, který IMDb charakterizuje jako "dobové drama o pilotech a letuškách, kteří kdysi z Pan Amu udělali nejluxusnější způsob létání."
Seriál zasazen do první poloviny 60. let sleduje osudy posádky jednoho letadla, která se kromě péče o cestující také věnuje milostným aférkám, rodinným problémům, kariérním problémům a navíc je do děje přimíchána špetka thrilleru, neboť jedna z letušek je špiónkou americké vlády a na svých cestách po světě tak musí plnit úkoly hodné Jamese Bonda

Cestování po světě do více či méně luxusních destinací je po věrohodné atmosféře 60. let taky jedno z největších lákadel seriálu. V druhém díle se posádka vydává do Paříže, kde to žije. Ve třetím si zase letušky usmyslí, že se setkají s Kennedym, který má mít projev v Západním Berlíně ("Ich bin ein Berliner") a letuška-špiónka se pokusí západoněmecké špiónce, kterou pronásleduje STASI, pomoci dostat se do USA.

Pan Am má podobný formát jako loni ukončené Zoufalé manželky - směs běžných problémů s těmi neobyčejnými. S tím rozdílem, že zoufalé letušky tráví většinu času ve vzduchu  a mimo domov. Vlastně bych měl používat minulý čas, jelikož seriál o dobrodružstvích letušek a pilotů dnes již zkrachovalé letecké společnosti televize ABC uťala po 14 dílech. Škoda.

1 komentář:

  1. no mne sa pan am velmi pacil a christina ricci tam mala super rolu

    OdpovědětVymazat

... a tak jste pravili vy!