sobota 22. září 2012

Remaky, remaky, remaky

Hollywood vždycky rád recykloval témata, která již zpracoval dřív. Teď to ale bude extrémní. Připravme se na ještě větší várku "nových" filmů, které jsme již viděli!
  • Romeo a Julie (jaro 2013) - Shakespeara není nikdy dost. Od počátků kinematografie vzniklo  už přinejmenším sto adaptací příběhu o nesmrtelné lásce dvou mladých lidí ze znepřátelených rodů. Z nich za zmínku nejvíc stojí krásná verze z roku 1936 a Zeffirelliho nudná z šedesátých let. Tentokrát v roli Julie uvidíme tu holku, co hrála v Opravdové kuráži, a Romea si střihne nějaký nepříliš známý herec. Ve vedlejší roli se mihne Stellan Skarsgard.

  • The Thin Man (????) - ve 30. letech tíhu hospodářské krize publiku ulehčovala série lehkých detektivních filmů s Myrnou Loy a Williamem Powellem, kteří ztvárňovali manžele z vyšší společnosti, co řeší případy a nešetří přitom chytrými vtipy ani sklenkami martini. Hospodářská krize je zpátky a The Thin Man zřejmě taky. V Hollywoodu už je téměř jisté, že v roli Nicka uvidíme Johnnyho Deppa, o Noře se teprve debatuje.
  • Oz: The Great and Powerful (březen 2013) - ok, tohle nebude remake v pravém slova smyslu, ale k recyklaci nápadů zde dochází taky. Na jaře má premiéru prequel k Čaroději ze země Oz (1939) s hvězdným obsazením: James Franco, Mila Kunis, Michelle Williams, Rachel Weisz...
  • Zrodila se hvězda (2013) - tohle bude už remake remaku remaku. Poprvé se dramatický film o tom, jak Hollywood vyrábí celebrity, objevil v roce 1937. Následovala asi nejslavnější (a hrozně dlouhá) verze z roku 1954 s Judy Garland a v sedmdesátých letech se ještě s nevalným úspěchem zrodila Barbra Streisand. Čtvrtou verzi bude režírovat Clint Eastwood, který již do hlavní role obsadil zpěvačku Beyoncé (NEE!) a šušká se, že mužský protějšek by mohl hrát Bradley Cooper. Tak uvidíme, no.
  • Hříšný tanec (léto 2013) - po tomhle filmu je poslední dobou ticho po pěšině, takže je docela možné, že se remaku muzikálu z 80. let jen tak nedočkáme. Jsou známa jména scenáristů i režiséra, ale dosud ani slovo o tom, kdo by v tom mohl hrát. Kult Dirty Dancingu mě ale nějak nebere, takže mi to je celkem jedno.
  • Carrie (březen 2013) - Chloë Grace Moretz se objeví v hlavní roli nové verze filmu podle románu Stephena Kinga. Verze z roku 1976 byla hodně psycho, ale myslím, že talentovaná Chloë může šikanovanou a menstruující postavu dovést ještě o psycholevel výš. 
  • Zjizvená tvář (2014) - toto gangsterské drama se dočká již třetí verze. První z roku 1932 byla boží a ta z roku 1983 mě neláká, protože si o kinematografii 80. let myslím svoje. Opět zatím nevím bližší informace, ale na jednom serveru drbů z Hollywoodu jsem našel zprávu o tom, že jedna role byla nabídnuta Rihanně. Myslím, že si radši znovu pustím tu z 30. let...
  • Godzilla (2014) - takže to vajíčko se konečně vyklubalo? Nejspíš ne. Nepůjde totiž o druhý díl monsterbijáku z 90. let, nýbrž o jeho další verzi. Pokud počítáme i tu původní japonskou z 50. let, bude už třetí. Já bych ty ještěrky zakázal...

2 komentáře:

  1. Viděl jsi ten otřesný remake Romea a Julie s DiCapriem? U toho jsem vydržela asi 15 minut a musela jsem odejít :D

    OdpovědětVymazat
  2. Neviděl, ale nějak mě to nemrzí :D

    OdpovědětVymazat

... a tak jste pravili vy!