středa 31. října 2012

The Amazing Spider-Man is really amazing!

Pamatujete si ještě, jaký poprask před 10 lety způsobilo filmové zpracování Spider-Mana? Já ano. Filmy na motivy komiksů na počátku 21. století byly pořád ještě raritou, tvůrci ani diváci jim příliš nedůvěřovali a mnoho z těchto snímků nedopadlo vůbec dobře. Spider-Man byl film, který to všechno změnil. Ukázal, že film podle komiksů nemusí být těžkopádný a vážný jako Burtonův Batman z počátku 90. let, nýbrž si může dovolit obsahovat vtip a svižnost předlohy.

Po Spider-Manovi přišlo 300: Bitva u Thermopyl, Iron Man, Thor, Captain America a letos na jaře i výborní Avengers. Dnešnímu rozmazlenému divákovi se tak může Spider-Man s Tobeym Maguirem zdát trochu těžkopádný a laciný. A možná takový i doopravdy je.

Proto do kin na počátku léta dorazil svěží Spider-Man s pravdivým přízviskem Amazing. Plný mladistvé síly, nadšení a osobitého kouzla. Andrew Garfield je o minimálně o dvě třídy lepší herec než Tobey Maguire a příroda ho obdařila vlasy i hereckým umem Jamese Deana. Krásný doplněk Spidymu nedělá Mary Jane, nýbrž blondýna Gwen - okouzlující Emma Stone (nová Emma Watson, chce se mi říct). Ta v roli středoškolačky působí mnohem věrohodněji než Kristen Dunst.

Mezi ústřední hereckou dvojicí se vytvořila krásná chemie, která se projevila nejen ve výsledném filmu, ale taky v osobních životech Garfielda a Stone - už od natáčení spolu tvoří nejnovější hollywoodský pár číslo 1. Na plátně jim to spolu díky vtipnému scénáři hraje (obzvláště scény odehrávající se ve škole jsou k popukání) a diváka skutečně zajímá, jak se jejich vztah vyvine.

Výtku bych měl k příběhu. Diváka sice hezky seznámí s tím, jak se vlastně z Petera Parkera stane superhrdina, ale jinak, než tomu bylo v komiksech. Zamrzí i absence redakce Daily Bugle a cholerického šéfredaktora J. J. Jamesona a pár laciných scenáristických berliček (zloduch zjistí identitu Spider-Mana díky nápisu "Majetek Petera Parkera" na foťáku). Trochu mi chybí i tragická rozpolcenost P.Parkera/Spider-Mana - hlavní hrdina bez okolků své lásce prozradí, že to on je ten hrdina a následně pravdu zjistí i další lidi.

Na druhou stranu ta romantická scéna na střeše mrakodrapu za to stála. Plusové body i za skvělý soundtrack. Verdikt? The Amazing Spiderman is really amazing. (4 hvězdičky z 5)


4 komentáře:

  1. I am genuinely thankful to the owner of this website who has
    shared this impressive post at here.
    Also see my page > symptoms of swollen feet ankles and legs

    OdpovědětVymazat
  2. Doesn't it induce since, if anyone wants in our lives when increment occurs. Learning how to grow taller with workout testament make you are also not keeping a level-headed enough diet to go along beneficial Health. Chrissy,Limbs can be grown longer by a treat called the Ilizarov support later on any noticeable event feature been realized.

    my weblog: how to grow taller after the age of 24
    my site :: how to grow taller after the age of 24

    OdpovědětVymazat
  3. It is not dead on target conflict when the painfulness source is migraine.
    professor Bikson expects that a patient beginning, can last up to trio or quatern years.
    seem for the symptoms described supra and campaign you to assay sinister rooms and obviate good.


    Feel free to visit my page - can acupuncture cure migraines
    Look at my blog ; can acupuncture cure migraines

    OdpovědětVymazat
  4. Go as far as you can it not because you eat a lot, but you derive
    weightiness because you drop-off your metabolism. outset, lets the love handles testament avail in that field as comfortably.

    start with 15 to 25 repetitions impudent Shopping Results in punter Results.
    A dietician can better measure your diet and facilitate you do changes that may benefit those live that having more muscles means more calories burned-over?


    Here is my page biking get rid love handles
    My blog post biking get rid love handles

    OdpovědětVymazat

... a tak jste pravili vy!