úterý 13. listopadu 2012

Evropské ceny MTV

To jsou kočičky!
Řeknu to na rovinu: na letošní předávání evropských cen MTV jsem se díval, protože jsem doufal, že zahlédnu Lanu Del Rey a pana Gangnam Styla. A oba jsem viděl. PSY učil novináře gangnam style a Lana byla roztomile stydlivá a přitom tak krásná... Trochu mě zamrzelo, že nebyla nominovaná na nejlepší zpěvačku, ale když pak tu cenu předávala Taylor Swift, bylo hrozně zvláštní vidět obě vedle sebe - retro slečna s country hvězdou.

Carly Rae Jepsen "překvapivě" zazpívala Call Me Maybe - do Gangnam Stylu největší hit letošního léta. Myslím, že už nikdy větší hit mít nebude, což je trochu smutné, ale předpokládám, že už má vyděláno na zbytek života.

Justin po rozchodu se Selenou
opět potvrzuje své postavení alfa samce!
Když přišlo na řadu vyhlášení nejlepšího zpěváka, musím říct, že jsem fandil Justinu Bieberovi. Byl totiž nominovaný jako jediný běloch mezi samými černošskými rappery a tak mi ho jednak bylo líto a jednak mi z nich přišel nejvýraznější (nejsem rasista, ale všichni černošští rappeři mi splývají).

NEDÍVEJTE SE NA TO! ZKAMENÍTE!
Medusa z řeckých mýtů oproti Nicki Minaj
působí jako miss...










Když se na obrazovce poprvé objevila Nicky Minaj, cítil jsem nutkání se pokřižovat. Tahle zrůdička totiž znázorňuje všechno, co je špatné se současnou hudbou. Přehnanost, afektovanost, faleš, nevýraznost, uječenost a monotónnost.

Ještě že pak vystoupili skvělí Muse a The Killers, které pokládám za poslední naději na vzkříšení rocku. A Lana Del Rey si odnesla alespoň cenu za nejlepší alternativu.

Samotné předávání nic moc, nejvíc mě bavil přenos z červeného koberce, protože tam koncentrace známých tváří byla největší. Bylo by fajn, kdyby se třeba za rok hvězdy světové pop music sjely na předávání evropských cen do Prahy. Naše hlavní město by tím potvrdilo, že je na srovnatelné úrovni s Frankfurtem a mělo by možnost představit zahraničí i jinou tvář než tu historickou.

5 komentářů:

  1. V Praze by se to mohlo konat, pěkně by se to tu oživilo.).
    Nicki Minaj taky nemám ráda/neposlouchám, ale je fakt, že zrovna teď jsem porovnávala jí a Christinu Aguileru-nejsou sice ve stejném hudebním odvětví,ale podle mého mají stejnou zálibu v kýči-a v tomto srovnání je mi sympatičtější Nicki, protože mi k ní ten kýč sedí a navíc působí tak přehnaně afektovaně, že to sna ani nemůže myslet vážně, kdežto Christina je prostě kýč a jen kýč...

    OdpovědětVymazat
  2. Hm, ale Christina Aguilera aspoň trochu vypadá (teda teďka ne, protože má tak sto kilo) - moc se mi líbila v tom retro videoklipu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    2. To je pravda, kdyby se držela toho retra, tak by to bylo fajn.

      Vymazat
  3. Přesně tak, jenže to retro je práce Lindy Perry, Aquilera se svezla na jejím talentu...viz ty příšerný desky potom :/

    OdpovědětVymazat

... a tak jste pravili vy!