pátek 2. listopadu 2012

Nové Star Wars na obzoru!

Tak jsem se přece jenom dočkal! Existuje pravděpodobnost, že za svého života ještě uvidím další epizody ságy odehrávající se "před dávnými věky v jedné daleké, předaleké galaxii". Společnost Disney totiž za 4 miliardy dolarů koupila společnost Lucasfilm a práva na kultovní Star Wars.

Podle nejnovějších informací už se plánují epizody 7, 8 a 9 s tím, že v případě úspěchu by se ze Star Wars mohla stát podobná frančíza jako James Bond.

A teď ta nejdůležitější otázka: bude před úvodními titulky letícími vesmírem klasická znělka 20th Century Fox, nebo ji vystřídá pestrobarevný hrad s vybuchujícími ohňostroji? Myslím, že mnoho fanoušků by nepřekouslo, kdyby přišli o ten zvláštní moment, kdy na sebe naváže hudba "foxovské" fanfáry se symfonickou hudbou Johna Williamse. A řekněme si na rovinu, disneyovské "When You Wish Upon A Star" by v kombinaci se Star Wars Theme mohlo vyznít příliš pohádkově.

Ale koneckonců, nejsou Hvězdné války vesmírnou pohádkou?

Mickey Mouse jako rytíř Jedi? Kdepak,
Disney už dávno nedělá filmy pro děti...
Epizoda VII. do kin půjde v roce 2015 a ta zpráva vlila novou krev do skomírajících diskusních stránek o Star Wars, protože vyvolává víc otázek než odpovědí: jak se bude jmenovat? O čem bude? Kdo v ní bude hrát? Bude vycházet z tzv. "rozšířeného universa" (tedy knih, počítačových her a dalších věcí, na nichž George Lucas rýžoval republikové kredity)?

Fanoušci se bojí podobného kiksu jako při Epizodě I. Já ale věřím, že se režisér ponaučí a neudělá Star Wars pro malé děti, nýbrž parádní science fiction dobrodružství s vtipem a duší. Disney už totiž dávno nedělá filmy pro děti.

Nic jiného v tuhle chvíli asi dělat nemůžu, casting ještě nezačal. Vlastně jo, můžu si prohlížet desítky internetových meme, které zasáhly internet jako hurikán Sandy New York. Mrkněte na ty nejpovedenější obrázky z 9gagu:

Tatooine měl vždycky 3 slunce, ale v takovéhle konstelaci?

Chudák Mickey...

Narážka na legendární píseň z Pinnocchia, kterou
můžete slyšet i ve znělce Disneyho studií.

A na závěr: fanoušci Star Wars, nepanikařte!
Avengers byli přece boží!

1 komentář:

... a tak jste pravili vy!