čtvrtek 27. prosince 2012

Top 5... NEJ ROKU 2012

Závěr roku se vždy hodí k sumírování, vytváření žebříčků a vůbec vzpomínání na uplynulých 365 (letos 366) dní. Jaký byl letošní rok? Když se řekne 2012, vybavím si směs tlumených barev jakou najdeme ve videoklipech Lany Del Rey. Bylo to trochu šílené a přitom trochu retro.
Když se řekne 2012, vybavím si něco takového...

Ale pojďme na velice subjektivní a zaujaté vyhlášení TOP 5 nejlepších věcí roku 2012...


  • NEJLEPŠÍ FILM Spusťte famfáry (ideálně ty 20th Century Fox, protože to jsou ty nejfilmovější famfáry, jaké můžete mít) - filmem roku vyhlašuji Avengers. Superhrdinský film totiž přitáhl nejen jedny z nejlepších hvězd současnosti, ale také dokázal, že komiksový film může být akční a přitom svěží a vtipný.


  • NEJLEPŠÍ KNIHA V češtině sice The Fault In Our Stars vyjde pod názvem Hvězdy nám nepřály až na jaře, ale já ji četl už letos, a proto jsem si ji do svého žebříčku zařadil. Romantický příběh dvou teenagerů, kteří oba trpí rakovinou, nejen dojímá, ale především (světe, div se!) dokáže vykouzlit úsměv na tváři.



  • NEJLEPŠÍ SERIÁL Po letech, kdy se zdálo, že seriály už jsou dávno passé a žijí už jenom ze slávy dávno minulé (Dr. House, Zoufalé manželky atd.) nás letošní seriálová sezóna obdařila skvělým komiksovým seriálem Arrow. Epizody ze života milionáře, který po nocích loví zločince v napodobenině Gothamu si sice hodně vypůjčil z Nolanova Batmana, ale postavy jsou natolik sympatické, že seriálu leccos odpustíte.



  • NEJLEPŠÍ SONG Lanu Del Rey už jsem jmenoval v úvodu. Tahle konzervativní pin-up princezna se stala jakýmsi zosobněním roku - retro, ale přitom současná (rozuměj - šílená). A song Cola to zachycuje asi nejlépe. Je provokativní, ale přitom s retro patriotickým nádechem.



  • NEJLEPŠÍ GADGET Loni jsem si po Vánocích koupil Amazon Kindle. Teď s ročním odstupem můžu říct, že to byla skvělá investice. Čtečka e-knih je totiž nejen úžasně praktická (lehká, snadno ovladatelná), ale díky své práci v oblasti publikování a tištěných médií ji využívám skutečně a doslova každý den - nejspíš ještě víc než mobil.

2 komentáře:

  1. Tak čtečku knih jsem taktéž ocenila, bratr ji dostal k Vánocům a je opravdu skvělá.
    S výběrem filmu nesouhlasím, ale tak to už je asi na každém, navíc já bych nedokázala vybrat jen jeden.
    Seriál jsem neviděla a přiznám se, že teď sleduji Glee, což tedy není nijak intelektuální seriál, ale odpočinu si u toho hezky.)...
    S Lanou bych souhlasila, i když u mne teď vede spíš Adele.

    NO, prostě vybrat jen jednu věc z těch několika tisíc je strašně těžké.)!

    OdpovědětVymazat
  2. Nejlepší jsou Avengers... a taky Lena :D

    OdpovědětVymazat

... a tak jste pravili vy!