pátek 10. května 2013

Když si Lana Del Rey vezme inspiraci z Fantazie, je to... fantazie!

Lana Del Rey dnes na YouTube pustila hudební klip ke svému gatsbyovskému songu Young And Beautiful, který se v ústředním refrénu ptá "budeš mě milovat, i když už nebudu mladá a krásná?". Odpověď zní ano. Lanu budeme milovat vždycky, protože její snová inspirace téměř zapomenutými úseky historie je kouzelná.

Podívejte se na klip...


Mladá zpěvačka si tentokrát vzala notnou dávku inspirace z Disneyova zvláštního animovaného filmu Fantazie (1940). Stokowski tentokrát nediriguje Toccatu a Fugu od Bacha ani Louskáčka od Čajkovského, efekty s barevným osvětlením a stínohra jsou ovšem totožné. Stejně tak i drobné art-deco prvky.



A výsledkem je báječné melancholické retro, na jaké jsme od Lany zvyklí. Po jejím coveru šedesátkového hitu Summer Wine tak retro princezna nepřestává dokazovat, že je věrná svému jedinečnému stylu, který jí sluší.

2 komentáře:

  1. ÚÚÚÚÚ! Ehm.
    Na tohle video jsem čekala týdny, písničku mám v empétrojce už měsíc a pořád, pořád, pořád a pořád ji poslouchám. Na Velkého Gatsbyho se už nemůžu dočkat, i když momentálně jsou recenze takové rozpačité...Ale uvidíme.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, taky jsem četl. Jenže to jsou recenze na Luhrmannovy filmy pokaždé. Mně se třeba nelíbilo Moulin Rouge ani Romeo+Julie, ale tohle prostě vypadá dobře. Rozhodně na to půjdu. Přinejhorším mě to zklame, nic horšího se stát nemůže.

      Vymazat

... a tak jste pravili vy!