čtvrtek 8. března 2012

Den, kdy se zhroutil Facebook

Kdo si ve středu ráno zapnul počítač, aby si zkontroloval svůj účet na Facebooku, zjistil, že namísto na nejnovější drby, fotky a odkazy přátel a známých zírá na nepopulární zprávu "Tato webová stránka není dostupná."

Přístup byl sice po cca hodině nakonec obnoven, ale situace mě navedla na myšlenku co by dělal svět, kdyby se zhroutil Facebook?


Zvýšil by se počet sebevražd? Není tajemstvím, že v reálném světě nenápadní a osamělí lidé na FB tráví více času než ti, kdo se s přáteli a známými setkávají doopravdy. Odstřihnutí od zdroje těchto zábavných informací by v některých jistojistě probudilo pocity samoty, který by mohli řešit sebevraždou.

Padaly by burzy? Facebook má sice na burzu vstoupit až letos na jaře, stovky lidí však na Facebooku vydělávají už teď. Nejde jen o spammery a tvůrce falešných stránek, ale také o drobné podnikatele, kteří skrze sociální sítě kontaktují zákazníky, představují na nich novinky i sebe sama. Vypnutí Facebooku by mohlo mít za následek pokles ekonomiky a v horším případě i menší hospodářskou krizi.

Vypukla by třetí světová válka? Jo, vy se smějete, ale i důležití lidi jsou pořád jenom lidi a mnozí z nich mají profily na FB. Putin by si třeba myslel, že ho Zuckerberg odstřihl od fotek jeho "matrjošky" (jestli víte, co tím myslím), Kim Čong Un by přišel o rozehraný Farmville... Pak by stačilo, aby se poškozený špatně vyspal, zmáčkl jisté tlačítko a BUM!

A nebo by se třeba nestalo nic. Lidi by se třeba konečně i začali věnovat svým povinnostem, ale mnohem spíš by si našli novou posedlost, například Twitter nebo by se vrátili k Solitairu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

... a tak jste pravili vy!