neděle 19. února 2012

Star Wars ve 3D

Jakožto správný geek miluju Star Wars a často si říkám, že bych radši žil v galaxii daleko, předaleko odtud, než v té naší. Proto jsem si nemohl nechat ujít Epizodu I ve 3D.

Jedná se zřejmě o nejdětinštější a nejbarevnější díl, ale děj Skryté hrozby plyne svižně a až na pár trapných vtípků určených dětem a na příšernou postavu Jar Jara Binkse jde o poměrně dobrou zábavu. Příběh má hlavu a patu, excelentní hudbu Johna Williamse a úchvatné záběry na exotické planety a bytosti.

Ve 3D mě právě nejvíc nadchla vizuální stránka: nádherné exteriéry planety Naboo, vesmírné bitvy, závody kluzáků, stříbřité mrakodrapy Coruscantu a závěrečný souboj u tavící pece. Jako bych to všechno prožíval ještě živěji než předtím. Ačkoliv místy je poznat, že film nebyl natáčen pro 3D a že to je dodělané zpětně, protože třetí dimenze je jaksi plochá, trochu jako leporelo.

Musím přiznat, že první epizodu Star Wars jsem v kině nikdy předtím neviděl, takže i tohle pro mě byl zážitek.

Těm, kteří ještě váhají, doporučuji oprášit světelné meče, nasadit 3D brýle a vyrazit. A s těmi, kdo Epizodu I nemají rádi, se snad uvidím v kině na Klonech útočí - příběh nejtragičtější lásky celé galaxie snad mají rádi všichni, ne?

Žádné komentáře:

Okomentovat

... a tak jste pravili vy!